Oefentherapie Maarssenbroek

Pauwenkamp 30

3607 GB Maarssen

Tel: 0346-566092

E-mail: info@cesarmaarssen.nl

Facebook
Oefentherapie

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.
Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

De oefentherapeut: UW BEWEEGCOACH!

Klachten
De oefentherapeut biedt o.a. hulp bij:
Directe toegang
Wanneer uw pijnklacht optreedt tijdens beweging of na een langere tijd in dezelfde houding, kunt u ook zonder verwijzing van een arts of specialist contact opnemen met de oefentherapeut. Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening moet aan het licht brengen of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent. Wanneer uw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor oefentherapie, zal de oefentherapeut u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan.

Wat is het belangrijkste verschil tussen een oefentherapeut en een fysiotherapeut?
Een fysiotherapeut richt zich over het algemeen veel meer op de klacht zelf. Met behulp van massage, fysische therapie en oefeningen in de praktijk wordt deze klacht verholpen.

Een oefentherapeut zal een klacht altijd betrekken bij de gehele houding en het hele bewegingsgedrag van de individuele patiënt. De behandeling bij een oefentherapeut richt zich op gedragsverandering. Dat wil zeggen dat de patiënt anders zal gaan leren bewegen. Dit wordt gedaan met behulp van oefeningen die in de praktijk gedaan worden, maar ook vooral door de patiënt thuis.

(Bron: VvOCM)


Site designed by Michel Lamers.